TUDJ MEG TÖBBET A PROTEINRŐL
Banán ízű Csokoládé ízű Vanília ízű

A fehérje, vagyis a protein nem csak a profi sportolók számára fontos, de a legfőbb étrendkiegészítője a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. A fő funkciója az izomépítés, de ezen számos más szerepe is van. Görgess lejjebb és tudj meg többet a proteinről!

A PROTEIN, MINT TÁPANYAG

A fehérje olyan tápanyag, amelyből a szervezet a létfenntartáshoz, a különböző életfolyamatokhoz –légzés, szervrendszerek működése, mozgás– nyer ki energiát.A fehérjéket úgynevezett aminosavak alkotják, ezekből az emberi szervezetben húszféle fordul elő. Közülük tízet saját magunk is képesek vagyunk előállítani szintézissel, a másik tízet viszont nem, de mivel az élethez szükségesek, ezért a táplálkozásunkkal kell bevinni őket. A testszövetek növekedéséhez és regenerációjához szükség van az alapvető fontosságú (esszenciális) elemekre, ezért a megfelelő fehérjebevitel fontos része a megfelelőés kiegyensúlyozott táplálkozásnak.

A PROTEIN FONTOSSÁGA

A fehérjék nem csak a profi sportolók számára fontosak, de a legfőbb étrendkiegészítői a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. A napi fehérjebevitel növelése az edzéssel kombinálva segíti az izmok növekedését és regenerálódását. A fő funkciójuk az izomépítés, de ezen kívül több másik funkciójuk is van, például az izomtömeg védelme a diéták alatt, az immunrendszer helyes működésének biztosítása, a test hidratálásának helyes szabályozása, a vér helyes pH értékének megőrzése, szénhidrát hiánynál, mint energiaforrás, a hormontermelés egyensúlyának megtartása.

A PROTEIN SZEREPE

Manapság a fejlett táplálkozási irányelvek 1g fehérje bevitelét határozzák meg testsúly kilogrammonként a megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozásban, az izomtömeg fenntartásában és a redukciós (fogyókúrás) diétákban. Az egészséges és minőségi élethez szükség van a kiegyensúlyozott, fehérjékben gazdag táplálkozásra, valamint a rendszeres testmozgásra! A megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozás 30 % fehérje, 30 % zsír, valamint 40 % szénhidrát bevitelét jelenti.

Magas proteintartalmával, mely hozzájárul az izmok fenntartásához, alacsony zsír-és kalóriatartalmával a Parmalat Fit funkcionális termékei megfelelnek mindazok szükségleteinek, akik törődnek a megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozással és az egészséges életmóddal